Go Now
regi av Michael Winterbottom, med Robert Carlyle och Juliet Aubrey. Revolution Films Prod. 1996. 1tim 26min.
En underbar film i typisk engelsk stil, man skrattar och gråter om vart annat.
Fotboll, puben och kompisarna får ge plats åt kärleken, när Nick träffar Karen. De flyttar ihop och allt är härligt, ända tills Nick får en massa konstiga symtom. Han blir fumlig och känner inte när han bränner sig...
Den här filmen såg jag på bio två dagar efter min diagnos. När den kom på video, var jag bara tvungen att ha den! Efter mycket letande hittade jag den på Sandrews hemsida och beställde den direkt, men den går tyvärr inte att beställa längre. Välsorterade videobutiker och bibliotek kan ha den.


Hilary & Jackie
regisserad av Anand Tucker, 1998, efter boken "A genius in the family" av Hilary och Piers du Pré, med Emily Watson och Rachel Griffiths i rollerna som systrarna du Pré.
Filmen är otroligt vacker och sorglig. Den berättar på ett gripande sätt om systrarnas starka relation till varandra. Efter att ha sett filmen, kände jag att jag bara måste läsa boken!
Jacqueline du Pré var en värlsdsberömd cellist när hon injuknade i en mycket elakartad form av MS. Hon avled vid 42 års ålder.
Filmen finns även på DVD.

Blues - att leva med MS
där bland andra rockartisten Louise Hoffsten medverkar, handlar om hur det känns att leva med den idag obotliga sjukdomen Ms. Syftet med filmen är att öka kunskapen om Ms och att motverka de fördomar som finns bland allmänheten. Idag finns nya behandlingsmetoder som, om de får bättre spridning, kan medföra ett bättre liv för många personer med Ms. Kunskapen finns, men tyvärr avsätter inte sjukvården tillräckligt med resurser.
Producerad av Steffo Törnquist i samarbete mellan NHR och Astra Läkemedel AB.
Speltid 31 min. Filmen kan köpas från NHR för 450 kr eller hyras för 150 kr/vecka.
Tel: 08-677 70 10

Just nu är oändligt
I filmen får du lära känna Eva och Anders som sedan många år tillbaka lever med Ms. Två personer som lärt sig hantera sin situation på sitt speciella sätt, lärt sig leva i nuet och som kan se något positivt med sin sjukdom.
Det är en film att låta sig inspireras av och som fungerar utmärkt att använda för att inleda ett gruppsamtal eller en diskussion om livskvalitet.
Speltid 25 min. Filmen kan köpas från NHR för 450 kr eller hyras för 150 kr/vecka.
Tel: 08-677 70 10